KENTEKENLOKET

Kentekenloket

Bij Occasion Centrum Breda kunt u terecht bij ons kentekenloket voor het overschrijven van uw Auto, Bedrijfswagens, Motoren, Scooters, Brommers, Caravans, Aanhangers of Boot.

De kosten hiervan bedragen: €19,99  Incl. BTW.kentekenloket

 

Service:

  • Kilometer check
  • Deskundig ( Aangesloten bij de RDW )
  • Snel ( Binnen 10 min. Geregeld )

 

Waarom het kenteken overschrijven?

Zolang het kenteken op naam van de oude eigenaar geregistreerd staat, is de auto nog niet van jou. Met een overschrijving is de auto officieel jouw eigendom en ben jij verantwoordelijk, bijvoorbeeld voor het afsluiten van een autoverzekering. De oude eigenaar is hiervan dan officieel gevrijwaard.

 

Wat je nodig hebt

Om een auto te kunnen overschrijven heb je een aantal documenten nodig, waarvan een deel nog in bezit is van de oude eigenaar. Zorg dus altijd dat de verkoper deze documenten kan overhandigen. De meeste mensen hebben inmiddels een plastic kentekenbewijs op creditcardformaat. Toch kan het zijn dat je een ouderwets papieren kentekenbewijs tegenkomt.

Bij een papieren kentekenbewijs

  • het tenaamstellingsbewijs
  • het overschrijvingsbewijs
  • een geldig legitimatiebewijs

Bij een kentekencard

  • de kentekencard
  • de tenaamstellingscode
  • een geldig legitimatiebewijs

 

Waar kan ik een auto overschrijven?

Je auto overschrijven bij een postkantoor of kentenkenloket

De meeste mensen gaan voor het overschrijven van het kenteken nog steeds naar het postkantoor. Op de website van PostNL zie je waar het dichtstbijzijnde postkantoor gevestigd is. Een alternatief is een kentekenloket. Dit zijn over het algemeen autogarages met een volmacht van de RDW. De locaties van een kentekenloket zitten door heel Nederland.

 

Wat krijg je allemaal mee?

Waar je de auto ook laat overschrijven, je krijgt altijd direct een tenaamstellingsverslag met de eerste 4 cijfers van de nieuwe tenaamstellingscode mee. Dit is voor jou om goed te bewaren. Daarnaast krijg je een vrijwaringsbewijs. Dit is voor de verkoper. Meestal vindt de sleuteloverdracht pas na overhandiging van dit bewijs plaats. Het daadwerkelijke kentekenbewijs volgt de volgende werkdag in de brievenbus. Hierbij zitten ook de laatste 5 cijfers van de tenaamstellingscode. Bewaar deze goed!

 

Je auto op zaterdag overschrijven

Een kenteken overschrijven op zaterdag is absoluut mogelijk! Postkantoren en kentekenloketten zijn op zaterdag gewoon open. Ook kun je online op elk gewenst moment je auto overschrijven.

 

Je auto op zondag overschrijven

Een kenteken overschrijven op zondag is ook mogelijk. Op zondag zijn veel postkantoren en kentekenloketten gesloten, maar niet allemaal. Kijk op de website van PostNL of kentekenloket.nl voor de openingstijden van de vestigingen. Het is helaas niet mogelijk te filteren op openingstijden, dus je zult even moeten zoeken. Online bij de RDW kun je uiteraard ook op zondag terecht.

 

Vergeet je nieuwe auto niet te verzekeren!

Gefeliciteerd! De auto is nu officieel van jou. Daarmee ben je ook verantwoordelijk voor de juiste verzekering. Een WA-verzekering is in Nederland verplicht voor alle motorvoertuigen. Wil je je auto verzekeren dan kunnen wij dat gelijk op maat laten doen. Dan kunt u veilig en verzekerd de weg op.

×

Hallo!

Klik op de chatbox hieronder om ons uw bericht te sturen of stuur een e-mail naar info@occasioncentrumbreda.nl

× Stel ons uw vraag